Britta Gustafsson firar 80 år med utställning – Ålands radio 190116

I måndags fyllde Britta Gustafsson 80 år och det firar hon med en tillbakablickande utställning på Lemlands bibliotek. En stor del av utställningen har rymden som tema och visar måleri av ganska färskt datum men här återfinns också alster från åttiotalet.

Britta Gustafsson säger sig ha målat sedan barnsben men verklig fart tog måleriet tack vare de målarläger som konstföreningen arrangerade på tidigt 70-tal, ofta tillsammans med Roslagens konstnärsgille. Idag arbetar Britta Gustafsson helst med akryl – olja har jag inte tålamod med, den tar för lång tid att torka säger hon. Hon arbetar gärna på plåt som emellertid måste förbehandlas innan man kan börja måla på den. Några katter fick komma med också på den här utställningen – jag har ju varit känd för att måla katter säger hon. Den här utställningen blir nog min sista säger Britta Gustafsson också – med reservation för om det kommer någgra inbjudningar från New York eller Paris, då är jag inte sämre än att jag kan ändra mig! Vernissage är det på torsdag kväll.